Lähdin minä sittenkin kitkemään iltapäivällä, kun tuuli ja aurinko olivat vähän kuivattaneet rankkasateen jälkiä. Innostuin sen verran, että oikeastaan kaikki kukkapenkit tuli siistittyä. Paitsi tietenkin ruusupensasaita, joka on niin tuuhea ja piikikäs, etten uskalla sitä tänä(kään) kesänä enää lähestyä.

Lopuksi tein kameran kanssa kierroksen ja tässä tulokset:

Kukkia%20001.jpg

Sain äitienpäivälahjaksi pinkin ruukkuruusun. Nyt, vietettyään kesän terassilla, se avasi yllättäen kirkkaanpunaiset kukat. Minulle on käynyt näin aiemminkin. Silloin pinkki ruusu muuttui keltaiseksi. Taikaa!

Kirvatko lie syöneet reikiä lehtiin? Kukkien terälehdetkin vaikuttavat vähän kärsineiltä. Kirvoja on tänä kesänä ihan tuhottomasti. Olemme myrkyttäneet niitä jo kolmasti.

Kukkia%20003.jpg

En lakkaa ihailemasta herkkiä anemoneja. Kukkia tulee koko ajan lisää. Ihanaa!

Kukkia%20013.jpg

Pelargoniat ovat pärjänneet ihmeen hyvin, vaikka on satanut nyt jo ainakin viikon.

Kukkia%20004.jpg

Ensimmäinen daaliankukka on puhkeamassa. Nämä daaliat viettivät talven autotallissa ilman hoivaa. Ihmeesti ne vain jaksavat sinnitellä.

Kukkia%20010.jpg

Pari tainta on levinnyt jo neliömetrin alalle. Olisiko tämä ruusuangervo, vai mikä?

Kukkia%20007.jpg

Ostin terassille pinkkikukkaisen amppelimansikan. Se on muuten ihan kiva, mutta mansikoita ei kuulu. Missähän vika? Osaako joku kertoa? Minusta näyttää, että kukkapohjat kuivuvat jotenkin kummasti, vaikka kasvi saa aurinkoa, vettä ja lannoitteita yllin kyllin. Suututtaa vähän. Riku-poika haluaisi mansikoita.