Olen eilen ja tänään ommellut Siirille vaatteita 1-vuotislahjaksi. Tarkoitus oli tehdä muhkea puvusto, mutta niin heikkoluontoinen olen, että auringonpaiste houkutteli minut terassille iltapäivällä. Niinpä puvusto on melko juhlallinen sana kolmelle helppotekoiselle vaatteelle, jotka olen saanut aikaan. Onneksi (?) huomenna kai sataa, joten saatan jatkaa urakkaani vielä.

Tein 80-senttisen kaavoilla trikoot, t-paidan ja liivihameen. Mahdollisimman yksinkertaisia ja helppohoitoisia. Mieluiten tekisin vain juhlamekkoja kaikilla herkuilla, mutta niille on pikkuneideillä melko rajallisesti tarvetta. Nämä vaatteet on tarkoitettu käytettäväksi päivähoidossa.

Ihmettelen vaan Suuren Käsityölehden kaavojen kokoa. Liivihamekin on mitoitettu 74/80-senttisille, mutta sillä itsellään on pituutta yli puoli metriä! Onko tarkoitus, että se ulottuu nilkkoihin? No, eiköhän se Siiri joskus kasva sopivan mittaiseksi, mutta olisi se ollut kiva, jos ne olisivat käyneet päälle heti, kuten oli toivottu.

Henkari%20008.jpg

Köllöttelimme tyttären kanssa puutarhakeinussa iltapäivän. Virkkasin siinä sivussa viimeisistä langanpätkistä lasten kokoiselle puuhenkarille uuden puvun. Koristekukka meni täydestä ainakin kimalaiseen, joka tökki kärsänsä kipeäksi keltaiseen keskustaan.

Henkari%20003.jpg

Näitä sitten on kiva tehdä. Harmi, kun kaikki puuvillalangat ovat lopussa. Pitänee lähteä kauppaan lähiaikoina. Sainkin juhannuksena lisää puuhenkareita, kun mies ratsasi mökin ullakon.