Viimeinenkin antibioottikuuri loppui äsken. Harmi, kun vaiva jatkuu... No, yritän olla huomaamatta sitä. Lääkäriin en mene, kuin vasta äärimmäisen pakon edessä. Olivat ne lääkkeet sellaista myrkkyä.

Olemme puuhailleet pihalla eilen ja tänään, koska työskentelysää on ollut ensiluokkainen. Viileähkö, joten ei tule helposti hiki. Tuulinen, jolloin ötökät eivät lennä pureksimassa ihmisparkoja.

Saimme kaikenlaista pientä aikaan. Talo on nyt ympäröity luonnonkivillä reilun puolen metrin leveydeltä sieltä, missä se on mahdollista. Huomattavasti siistimpää, kuin entinen sora-alue. Siitä oli aika vienyt enimmät sorat ja tuonut tilalle rikkaruohoja. Suunnittelin ensin rankkaa kitkemistä ja uutta soraa, mutta noita kiviä sattui pyörimään siellä täällä, joten käytimme ne hyödyksi. Seuraaviin rakennelmiin joudummekin sitten hankkimaan uusia kiviä.

Itse olen kitkenyt kukkapenkkejä ja lakaissut kiveystä mahakipujen uhallakin. Liikuntaa, sanoo kaikkitietävä internetti. Sitä pitää suoliston saaman. Nyt se sitten sitä sai. Turha urputtaa.

Samaisessa internetissä sanottiin, että kurjenpolvet kukkivat pitkään, kun leikkaa kuolleet kukat pois. Ajattelin sitten kokeilla. Olipa siinä hommaa. Puska on levinnyt jo niin laajalle, että kuolleita kukkia oli puoli ämpärillistä. Mielenkiinnolla odotan, jatkuuko kukinta.

Alla olevassa kuvassa yrittää komeilla juhannusruusu, joka on omin päin muuttanut pihaamme. Emme kyllä tiedä, mistä se on tullut, koska lähistöllä ei kasva yhtään pensasta. Minun puolestani se saa olla tuossa, hopeapensaan kaverina. Näköjään pitäisi kitkeä senkin juurelta...

Pihajuttuja%20011.jpg

Tämä kukkapenkki on nyt kitketty. Siitä olivat kadonneet talven aikana kaikki liljat sekä pari muuta perennaa. Kummallinen talvi. Köynnösruusukin kuoli.

Istutin hätäpäissäni pari uutta liljaa ja anemoneja täksi kesäksi. Lisäksi laitoin muutaman petunian, että edes vähän väriä olisi alkukesästäkin. Pitää keksiä siihen jotain kookkaita kasveja ensi vuodeksi.

Pihajuttuja%20015.jpg

Isoeno Eikan parikymmentä vuotta sitten tekemässä telineessä yrittävät kasvaa pelargoniat. Surkea on alku, mutta kyllä se vielä iloksi muuttuu.

Pihajuttuja%20018.jpg

Viime kesänä viritetty varjokukkapenkki on melko onnistunut. Arovuokotkin kukkivat pitempään, kuin luulin.

Pihajuttuja%20023.jpg

Tänään lisäsin kukkapenkin ympärille ruohonsiemeniä. Isäntä hankki niin nirsoja luksussiemeniä viime vuonna, että ne pitäisi varmaan leikatakin kynsisaksilla. Eiväthän sellaiset menesty ison pensaan takana! No, nyt on sellaista mallia, että sen pitäisi kasvaa missä tahansa.