Vietimme tyttären kanssa ensimmäistä kesälomapäivää kahdestaan. Kouluhan päättyi meikäläisen köllötellessä sairaalassa. Pääsin eilen iltapäivällä pois, joten sitä ei oikein voi laskea lomapäiväksi.

No, lomaa ei ollut kyllä tämäkään päivä, myönnän. Pistin juuri täysi-ikäistyneen neidin siivoamaan lapsuuden viimeisetkin sotkut pois huoneestaan. Siivosin kyllä itse koko ajan mukana. Meiltä meni koko päivä ja vielä toinenkin menee... Huone ei ole ollut törkypesä, vaikka sen siivoaminen niin paljon viekin aikaa. Tytöllä on vain niin paljon kaappitilaa, että niihin on vuosien mittaan kertynyt uskomaton määrä tavaraa.

Tiedetäänhän ne nuoret tytöt. Miljoonittain helyjä, muistivihkoja, kyniä, koulutavaroita, kirjoja, pelejä, levyjä, elektronisten laitteiden raatoja ja niin edelleen. Kaikki tämä on käyty lähes yksitellen läpi ja vasta puolet huoneesta on siivottu. Tytär löysi kaikenlaista kauan sitten kadottamaansa ja paljon myös tavaraa, jota ei edes muistanut omistavansa. Kyllä on kamalaa, miten paljon ihmiselle kertyy turhaa roinaa.

Seuraavaksi käymme läpi vaatekaapit. Saapa nähdä, kuinka monta 150-senttistä t-paitaa sieltä vielä paljastuu. Olen päättänyt, että joka ikinen vaate, jota ei suunnattomasti rakasteta, lähtee.

Viimeiseksi siivoamme keittiösyvennyksen. Hänellä kun on sellainenkin. Ei hän ole sitä käyttänyt, mutta siellä on kaikenlaisia kulahtaneita astioita ja muuta sälää, joita ei tarvitse enää kukaan. Lähistölle on tullut metallin ja muovin keräyspiste, joten vanhoista kattiloista on lopultakin helppo päästä eroon. Tämä hamsterin elämä loppuu nyt!

Kysyin illalla fiiliksiä tytöltä, joka oli kiltisti raatanut koko päivän ja antanut äidin määräillä, mihin tavarat laitetaan. Hän istui avarassa huoneessaan kuunnellen musiikkia ja sanoi: Kevyeltä.

Se tuntui hyvältä.

Allun%20huone%20004.jpg

Seinällä isän kehystäminä idolit: Kummitäti ja Henri Alén. Sydäntaulu sisaren lahja vuosien takaa.

Allun%20huone%20002.jpg

Olisin halunnut vaihtaa seinällä olevan kangastaulun, mutta se kuulemma muistuttaa pois muuttaneesta siskosta.

Harmaa laatikko ylhäällä nurkassa on metallilevyllä peitetty sähkötaulu. Tytön huone on ollut aikanaan grillikioski.

Allun%20huone%20008.jpg

Sisaren meille raahaama pyörivä tuoli. On muuten tosi ihana istua. Harmi, kun päällinen on kulahtanut pahasti, enkä taida osata verhoilla niin monimutkaista viritystä.

Allun%20huone%20005.jpg

Osa koruista on ripustettu vaatekaapin päätyyn isän tekemään kanaverkkotauluun sekä tavalliseen naulakkoon.

Ei mitään luksusta siis, mutta käytännöllistä ja tällä hetkellä jopa melko siistiä.