Minun piti tänään jatkaa kitkemistä, mutta nyt siitä ei tulekaan mitään. Vuosia meikäläisessä muhinut suolistotulehdus osoittaa taas pahenemisen merkkejä. Yöllä nousi vähän lämpöä ja kipu on melkoinen. Nyt pitää olla hissukseen ja syödä hyvin kevyesti, ettei tarvitsisi mennä lääkäriin hakemaan antibiootteja ja muita myrkkyjä. Niinpä jätän kukkapenkissä könyämisen väliin toistaiseksi.

Lohdutukseksi itselleni laitan näitä kuvia esille.

Askartelin tällaisen pöydän yli kymmenen vuotta sitten. Se toimi silloin olohuoneen pöytänä. Se oli alun perin melamiininen toimiston apupöytä, josta oli reunalista rikki. Mies pilkkoi minulle melkoisen kasan seinälaattoja ja näpersin niistä tällaisen hempeänsävyisen Jin-Jang-kuvan. Muutettuamme nykyiseen taloomme pöytä on viettänyt aikaansa varastossa. Siellä se oli kuulemma karannut isännän näpeistä ja etureunassa näkyvät palaset olivat irronneet. Nyt hän liimasi ne takaisin ja pöytä palvelee oikein hyvin kukka-alustana terassilla.

Kukkia%20yms%20004.jpg

Olen lukenut, että maailmasta ovat mehiläiset katoamassa. Taisin nyt löytää ne. Ne pörräävät tässä etupihamme rumiluksessa, joka on ilmeisesti nimeltään hurmehappomarja. Niin piikkinen hirvitys, että pitäisi olla haarniska yllä sitä hoitaessa. Olin päättänyt leikata sen tänä keväänä, mutta aikomukseksi jäi. Yhden oksan sain sahattua puoleen väliin, sitten piti huutaa isäntä apuun. Saha jumittui ja käsivarsien pituuskin loppui kesken.

Kukkia%20yms%20005.jpg

Lumipalloheisi ei aiemmin koskaan kukkinut meillä. Syy selvisi vahingossa. Olin joka kevät leikannut sitä yhtä reippaasti kuin ruusupensaitakin. Viime vuonna jätin jostain syystä puskan rauhaan ja kas, siihen ilmestyi kukka! Tänä keväänä olinkin sitten jo viisaampi. Nyt kukkia on jo monta.

Kukkia%20yms%20008.jpg

Viime kesänä rakennettuun melko varjoisaan kukkapenkkiin ilmestyi särkyneitä sydämiä. Tuleepa mummola mieleen.

Kukkia%20yms%20013.jpg

Muistaakseni nämä ovat arovuokkoja. Nekin istutimme uuteen kukkapenkkiin viime kesänä.

Kukkia%20yms%20016.jpg

Haimme Viherpeukaloiden myymälästä kesäkukkia. Tytär halusi välttämättä verenpisaroita. Minäkin ihastuin, kun näin nämä kaksiväriset yksilöt. Valkoisen lisäksi lempivärejäni ovat violetti ja pinkki. Nämä kukkaset ovat juuri oikean sävyisiä. Toivottavasti ne innostuvat kasvamaan kunnolla. Kaveriksi laitoin murattia ja yhden violetinvärisen petunian.

Kukkia%20yms%20019.jpg

Amppeliin laitoin vaaleanpunaisen ja pinkin sekoitusta.

Kukkia%20yms%20023.jpg

Tässä olisi työmaata: kivien asettelu on kesken ja ikkunapelti aivan männyn siitepölyssä. Pölyt pyyhin vasta sitten, kun pihamännyt rauhoittuvat. Kivien asettelun hoidan, kunhan vatsa paranee. Tai sitten sen hoitaa mies...

Kukkia%20yms%20024.jpg

Huomenna sääkin huononee. Ehkä minua sitten ei harmita niin paljon istuksia paikallaan sairastamassa. Kaikkien lomailevien lasten takia toivoisin kuitenkin, että viileä kausi jää lyhyeksi. Ei ole reilua, että parhaita kelejä saa katsoa vain koulun ikkunasta!