Eilen oli ainakin kaksi syytä juhlia. Mies täytti 52 vuotta ja on edelleen mielestäni komea, miehekäs uros. Niinpä vein hänelle aamiaisen sänkyyn.

Syntt%C3%A4ritarjotin%20001.jpg

Päivä meni suurimmaksi osaksi kotona, koska tytär opiskeli kuumeisesti autokoulun kirjallista koetta varten. Hän lähti sinne yhden aikaan tönkköjäykkänä jännityksestä ja puoli neljän maissa palasi hymyilevänä takaisin. Läpi meni! Eikä edes rimaa hipoen. Siinä toinen syy juhlaan.

Sää oli melko kolea, vaikka aurinko paistoikin, joten päätimme lähteä kotiseutuajelulle. Samalla tytär sai istua etupenkillä ja keskustella isän kanssa liikenteestä ja ajamisesta. Ajokoehan on vielä suorittamatta...

Ajoimme Lahdesta Turenkiin. Loppumatkan pätkä on mukava. Suoraa tietä ei ole kyllä tehty mihinkään kohtaan. Mikähän siihenkin on syynä? Nestemäinen työpalkka? Matkan varrella pysähdyimme lystikkäästi kumpuilevan pellon viereen. Pikkuisen vaikuttaa kyllä golfkentältä, mutta ei siellä ainakaan pelaajia näkynyt, joten voin ainakin kuvitella, että jollakulla on noin hauskat vainiot. Otin kuvan muistoksi.

Turengintie%20007.jpg

Illalla halusimme vielä grillata. Isä ja tytär saivat nauttia naudanpihveistä, mutta minä, mahavaivainen, tyydyin broileriin. Olen päättänyt olla syömättä punaista lihaa ainakin juhannukseen saakka.

Viikonlopun Ilta-Sanomissa oli salaattiohje, jota halusin kokeilla. Tästä taisi tulla juhannuspöytään uusi tarjottava.

Aineksina cantaloupe-meloni, Roquefort-juusto, punasipuli sekä cosmopolitan-salaatti. Kastikkeessa oliiviöljyä, punaviinietikkaa (meillä tummaa balsamicoa, kun punaviinietikkaa ei ollut), dijon-sinappia, suolaa ja mustapippuria. Nami!

Turengintie%20014.jpg

Keitin parsaa grilliruoan lisäkkeeksi. Hollandaisen jätin laiskuuksissani tekemättä ja sulatin vain vähän voita kastikkeeksi. Minulle jäivät kattilanpohjalta ruskettuneet sakat, mutta nehän maistuivat ihan hyvältä. (Syy oli oma, itse lorotin voisulan toisten lautasille...)

Turengintie%20018.jpg

Iltakymmeneltä alkoi isännän silmä jo lupsaa siihen malliin, että synttärit olivat tällä erää ohi. Vanhukset painuivat pehkuihin. Semmoista se, tällä iällä.