Tytär onnistui tähtäämään viime viikolla autokoulun kirjallisen kokeen läpäisyn isänsä syntymäpäivälle. Tänään hän selvisi yhdellä yrittämällä inssiajosta ja meillä on isän kanssa 27. hääpäivä. Elämä tuntuu välillä olevan yhtä juhlaa.

Tänään on erityisen hyvä mieli, koska itse olen selvinnyt hengissä sairaalareissusta ja rajusta antibioottikuurista sekä sitä seuranneesta kaikkien aikojen oksennustaudista. Mahatauti kiersi lisäksi koko perheen (nuoremman tyttären se on vielä kiertänyt kaukaa), mutta nyt on suurin piirtein kaikilla muilla vatsat tyhjennetty ja turhat nesteet kehosta karistettu.

Jonkin verran jännitti, joutuuko tytär ajamaan inssiajonsa oksennuspussi sylissä, mutta häneen tauti ei tosiaan ole vielä tarttunut. Nyt on kuitenkin stressaava aika ohi ja hän saa viettää ansaittua lomaa, joten sairastamiseenkin on tarvittaessa paremmin aikaa. Toivottavasti neidillä on kuitenkin sen verran teräsvatsa, että välttyy koko kidutukselta.

Riku-poika ei kyennyt hoitoon pariin päivään, joten hän on yöpynyt meillä. Tänään hänkin on kunnossa, vaikka ruoka ei maistukaan vielä. Ei sen puoleen, harvoin se maistuu. Se kyllä näkyy kuvastakin. Ompelin hänelle varttitunnissa 110-senttisen kaavoilla t-paidan. Näyttää, että se on sopiva ehkä ekaluokalla. Herra on nyt 4-vuotias. Pipo on sitäkin kireämpi. Sen ompeluun meni viisi minuuttia ja sen se on näköinenkin. Saattaa Siiri-vauva saada tuosta hyvä pipon ja Rikulle on tehtävä hivenen isompi.

Mallilla on naama tyypilliseen tapaan ketsupissa.

Vaatteita%20008.jpg

Tämä huppari on värjötellyt kellarissa toista kuukautta ilman vetoketjua. Se kun piti noutaa keskustasta parinkymmenen kilometrin päästä. Eihän sinne isolle kirkolle tule alvariinsa lähdettyä...

Vaatteita%20003.jpg

Siiri saa synttärilahjaksi heinäkuussa ainakin tämän alpakkaneuletakin. Toivottavasti myös housut ja mahdollisesti myös asusteita, hatun, sukat, lapaset tms. Niitä ei ole vielä aloitettu. Dropsin alpakkalankaa on ihana neuloa. Ohjekin on heidän nettisivuiltaan, mitä nyt taas vähän muutettu sieltä täältä. Takki on ohjeen mukaan yksivärinen ja muutenkin piti vähän säätää.

Vaatteita%20005.jpg

Kovasti himottaisi mennä kellariin touhuamaan lisää, mutta vahditaan nyt tuo Riku ensin. Äidin pitäisi tulla kohta hakemaan. Ehkä sen jälkeen jää vähän aikaa touhuta käsitöiden parissa, ennen kuin alamme virittää juhlaruokaa.

Meillähän on nyt JUHLAPÄIVÄ! Hääpäivistä nyt ei tässä vaiheessa enää niin lukua pidetä, mutta se AJOKORTTI! Se päivä ei unohdu. Tyttö aikoo nykäistä juhlan kunniaksi koko pullollisen omenalimpparia. Se on vahvinta tavaraa, mitä meidän 18-vuotias suostuu suuhunsa laittamaan. Kaikin puolin esimerkillinen nuori neiti!

Olen niin ylpeä, että rintaa pakottaa.