Miesparallani on harvoin vapaata. Koska minä olen työtön ja todella pienituloinen, isäntä joutuu painamaan töitä senkin edestä. Tähän saakka hänen työpaikassaan on onnistunut lomien väliin jättäminen, mutta tänä vuonna ovat säännökset muuttuneet. Hänen on pakko viettää lomaa, jos aikoo saada lomapalkkansa ja -rahansa. Niinpä hän valitsi loma-ajakseen alkukesän, kun huushollissa on eniten hommaa. Pihatöitä, maalausta ja muuta remonttia nyt ainakin.

Kävipä sitten harvoin lomailevalle tuuri. Mies istui äsken hikoilemassa terassin paahtavassa auringossa ja huokaisi, että kyllä nyt työpaikan jätkiä potuttaa. Todennäköisesti hän on oikeassa. Yleensä rakennusalan suosituin lomakuukausi on heinäkuu. Nyt vähän epäilyttää, riittääkö hellepäiviä sinne saakka. Sen verran pessimistinen suomalainen kai aina on. Hyvää ei voi saada roppakaupalla...

Tänään olemme olleet ulkona koko päivän. Aamulla mies ajoi nurmikon ja minä kitkin vesiheiniä kukkapenkistä. Mistä ne ovat sinne tulleetkin? Ensimmäisinä vuosina meillä ei kasvanut ainuttakaan vesiheinää. Ilmeisesti ne ovat tulleet lahjataimien mukana. No, nyt niitä riittää.

Surukseni huomasin, että kukkapenkkiin istutetut sokeriherneet oli ryöstetty. Röyhkeästi oli pistelty poskeen siemenherneet mullan alta ja jätetty katkotut versot todistusaineistoksi. Mistä ne rosvonpirulaiset osasivat kaivaa ne herneet sieltä vesiheinien seasta? Kysyn vaan. Pikkuisen epäilen, että pihassa räkättävät rastaat tai vastaavat (en tunne lintuja) ovat syyllisiä. Harvoin olen vihannut luontokappaleita, mutta nyt kiukuttaa. Olisin halunnut tarjota herneitä lapsenlapsilleni.

Ajelimme iltapäivällä Valkealaan Viherpeukaloiden myymälään. Siellä oli mielestäni melko kallista. Kurtturuusun taimikin maksoi 15 euroa. Meillä on ilmeisesti melko kallis pensasaita... yli 20 metriä kurtturuusuja. En ole tullut ajatelleeksi kitkiessäni sitä kädet verillä. Hienoja kukkia oli muutenkin myymälä täynnä. Harmi, kun en ole miljonääri. No, ostimme takakontillisen kesäkukkia ja ne pitäisi vielä istuttaa näin iltapuhteeksi. Otan lähipäivinä kuvia istutuksista ja laitan tähän blogiin.

Päätimme juhlia hellepäivää grillaamalla aurinkoisella terassillamme. Se kruunasi varmaan isännän kesälomapäivän. Naureskelimmekin, että nyt vietetään köyhän miehen etelänlomaa...

Lomakuvia%20016.jpg

Väri-ilo lisää juhlavaa tunnelmaa.

Lomakuvia%20018.jpg

Mmm... grilliherkkuja. Pekonibroileria, juustoperunoita foliossa, halloumijuustoa, kesäkurpitsaa ja tomaattia.

Lomakuvia%20020.jpg

Minä jätän perunat väliin. Tästäkin annoksesta tulee ähky.

Huomenna jatkuu lomanvietto. On tämä kyllä ihanaa vaihtelua. (Miehelle varmaan vielä ihanampaa.)