Tänään sain lakaistua koko laajan laatoituksen lähes puhtaaksi halkosavotan jäännöksistä. Muutama sitkeä pikku lumikasa estää täydellisen suorituksen. Silti tunsin suurta ylpeyttä katsellessani lakaistua aluetta. Viikko sitten tilanne näytti kauhealta. Ylpeyttä lisää se, että yksikään naapuri ei ole herännyt vielä kevääseen. Minä touhuan yksinäni tässä korttelissa.

Voi, kun kevät olisi aina tällainen. Yleensä meidän tontillamme on lumi sinnitellyt viimeiseen mahdolliseen hetkeen ennen kesäkuuta, mutta ilmeisesti puiden kaataminen ja varjon poistuminen on osaltaan helpottanut sen sulamista tänä vuonna. Lisäksi kevät tuntuu olevan harvinaisen varhainen. Tässä kohtaa suomalainen ajattelee välittömästi, että kyllä tästä ilosta vielä rangaistus saadaan. Jos ei tule lumisadetta vappuna, sitä tulee viimeistään juhannuksena....

Jospa tämä vuosi olisi poikkeus.

Olen pyörinyt lapsenlasten tahtiin viimeiset kolme päivää, joten tänään tunsin suunnatonta vapautta, kun sain tehdä, mitä itse halusin. Lakaisemisen jälkeen olin vielä täynnä energiaa, joten leikkasin ruusupensasaidan ihan kevyesti - tuosta vaan. Joskus sekin on tuntunut vaikealta. Olin iloinen, kun työn ohessa kolme tuntematonta ohikulkijaa pysähtyi juttelemaan. Olemme asuneet tässä kylässä yksitoista vuotta, mutta vieläkään emme tunne oikeastaan ketään. Hämäläiseen luontoon kuuluu jonkinlainen jurous. Minua varoitettiin muuttaessa, että tässä kylässä "piireihin" pääsyyn menee ainakin viisi vuotta. No, en ole pyrkinyt piireihin, mutta on mukavaa, että edes joku joskus juttelee.

Selvittelin äsken netistä, että pallohortensia pitää leikata alas, jos haluaa komeita kukkia. Ilmankos viime vuonna oli vähän laihanlaisesti kukintoja, kun kerrankin päätin säästää kasvin reippaalta leikkaukselta... Se ei vielä selvinnyt, miksi jalohortensia ei meillä kuki. Sen pitäisi vääntää tekstin mukaan kukkia koko kesän. Tietääkö joku, mikä voisi olla vialla? Kasvi on noin 3-4 vuotta vanha ja on tehnyt vain yhtenä kesänä pari kukkaa. Lannoitettu ja kasteltu on. Meillä on TODELLA läpäisevä maa täällä. Asumme hiekkaharjun päällä.

Mies kuljetti äsken halkosavotan ja pensasleikkuun jäänteet kaatopaikalle, jotta saimme peräkärryn tyhjäksi. Nyt alkaa viikonlopun ratoksi autotallin siivous. Herra on saanut sen taas parin vuoden aikana sellaiseen tilaan, että meikäläisen organisointikykyjä tarvitaan. Ilta taitaa mennä ruuveja lajitellessa... samalla "neuvon" isäntää, miten tavaroita pidetään järjestyksessä. Lystiä tiedossa!

Mukavaa viikonloppua teillekin!