Kävinpä ensimmäisen (ja viimeisen) kerran tämän kylän Nordeassa. Olen ollut koko ikäni toisen pankin asiakas, mutta ilmeisesti joskus nuoruuden päivinä on tullut avattua tili Nordeaankin, koska sieltä alkoi tulla yllättäen postia koskien "pankkitilini ehtomuutoksia".

Soitin siis eräänä iltana heidän puhelinpalveluunsa. Varttitunnin jonotuksen jälkeen annoin sosiaaliturvatunnukseni ja vaikka mitä tietoja, mutta en saanut vastausta yksinkertaiseen kysymykseeni: onko minulla heillä tili voimassa. Tätä piti mennä henkilökohtaisesti kysymään pankin konttorista ennen kello 13:a päivällä, koska sen jälkeen palvelua ei olisi ilman aikavarausta. 

Tänään sitten olin kerrankin siihen aikaan liikenteessä ja pistäydyin pankkiin. Tili löytyi. Kun kerroin, että haluan sanoa sen irti, asia kyllä onnistui, mutta vasta sen jälkeen, kun henkilötietoni oli päivitetty puhelinnumeroita myöten. Mitä he tekevät puhelinnumerollani, kun en ole enää heidän asiakkaansa?

Ei siinä vielä mitään, mutta sillä kohdalla meni yli ymmärryksen, kun tililtä löytyi peräti 24 euroa ja risat. En saanut nostaa niitä käteen, KOSKA PANKISSA EI OLLUT KÄTEISTÄ RAHAA. Minun piti antaa oman pankkini numero, johon rahat siirrettäisiin. Siitä hyvästä pankki peri neljäsosan rahoista, eli 6 euroa palvelumaksua!! Oliko se minun vikani, että Nordea ei katso aiheelliseksi pitää rahaa saatavissa? Kun valitin asiasta, pankkivirkailija ilmoitti kevyesti, että sitten sinun pitää mennä Mäntsälään. Siellä on rahaa. Seuraavaksi oli vuorossa pitkä selostus siitä, kuinka hän on jäämässä eläkkeelle ja kuinka heidän uutta järjestelmäänsä on niin vaikeaa käyttää! Mitä hittoa se minuun kuului? Minua ei kiinnostanut enää yhtään hänen eläkeasiansa sen jälkeen, kun hän oli ryöstänyt rahani!

Lähtiessä teki mieleni hihkaista, että kertokaa Nalle Wahlroosille sellaisia terveisiä, että jälleen on yksi köyhä vähemmän hänen pankkiensa lattioita kuluttamassa. Ja tulee pysymään poissa, vaikka rikastuisi kuinka. En tule tarvitsemaan Nordean "pankkipalveluja" enkä veronkiertoapua IKINÄ.

Jo on aikoihin eletty!