Kirjoitin pari-kolme vuotta sitten blogiini, kuinka löysin mummolan vintiltä kolme kuparipannua ja toin ne kotiin kiillotettaviksi. Tässä kuvassa näkyy lähtötilanne:

P4250032.jpg

Kiillotin silloin ensimmäisen pannun Kuparikiilto-nimisellä aineella, mutta se loppui kesken. Uutta en löytänyt mistään kaupasta.

Seuraavaksi kokeilin netistä löytynyttä sitruuna-suola-käsittelyä, mikä vei töhnät pannusta numero kaksi, mutta se vei kiillonkin, joten minulta petti rohkeus. 

Kolmas pannu jäi odottelemaan, löydänkö jostain uutta kiillotusainetta. No, kolmatta vuotta siinä meni, mutta sitten sattui silmään lähikaupan hyllyssä sesonkituotteena myyty Sampo-jauhe. Pikku purkki maksoi seitsemän euroa, mutta sen kupeessa luvattiin sen tehoavan lähes mihin tahansa.

Sitä sitten ryhdyin testailemaan. Tässä alla pannu numero kolme, joka ei ollut saanut vielä minkäänlaista käsittelyä, mitä nyt pölyt olin pessyt pois.

Kotipuuhia%20003.jpg

Tässä pannu puolivälissä urakkaa. Takana yksi hankauskerta, noin 20 minuuttia.

Kotipuuhia%20005.jpg

Tässä pannu valmiina, seuranaan aiemmin putsatut pannut. Huomaa jo kauas, kuka on saanut kiiltoa pintaan ja ketkä vihertävät kateudesta.

Kuparia%20002.jpg

Nyt ei auta muu kuin kiillottaa taas nuo kaksi muuta kaveria.