Tällä viikolla olen normaaliarjen pyörittämisen lisäksi neulonut vauvan mekkoa, virkannut valkoista pöytäliinaa ja ommellut tyttären vanhojentanssimekkoa valmiimmaksi. Tällä hetkellä ne kaikki ovat kesken, joten minulla ei ole valitettavasti yhtään kuvaa esitettäväksi.

Tyttären mekosta sen verran, että suunnitelmat muuttuivat oleellisesti. Alun perin oli tarkoitus päällystää duchesse-satiini osittain sifongilla, mutta se aluspuku näytti niin hienolta, että perheemme naisten neuvottelun tuloksena jätämme sifongin sittenkin kokonaan pois. Niinpä aiemmin esittelemäni kuningattaren puku jää suunnilleen sellaiseksi, kuin se keskeneräisenä näytti. Jippii! On meidän neideillä sentään tyylitajua! Teen sifongista pitkän huivin, johon tyttö voi kääriytyä päivän mittaan. Näin talvella tuskin koululuokissakaan on kovin lämmin.

Vielä pitäisi jostain hankkia pitkät käsineet sekä kengät, joilla voi tanssia reippaasti liukkaalla lattialla. Lähdemme käymään parin viikon päästä Tallinnassa. Ajattelin katsella niitä sieltä.

Tänään jatkan näitä alulla olevia käsitöitäni, siivoan pikkuisen ja teen perheelle illaksi venäläisen aterian: Blinejä (sekä sienisalaattia, mätiä, sipulia, smetanaa ja valkosipulikurkkuja) alkupalaksi ja koljankaa (venäläistä kalakeittoa) pääruoaksi. Olen rikkonut omia sääntöjäni vastaan tällä viikolla ja puputtanut liikaa punaista lihaa, joten tänään on pakko syödä jotain muuta. Muussa tapauksessa menee suolisto solmuun.

Mukavaa talvista viikonloppua, älkää taittako luitanne pääkalloliukkailla!