Eilen kirjoitin neuloneeni Siiri-vauvalle jakun silkkilangasta. Silloin en ollut vielä kuvannut jakkua, koska siitä puuttuivat napit. Tässä se nyt on.

Silkkijakku%20002.jpg

Harvinaisen yksinkertainen malli. Suunnittelin sen samalla kun neuloin. Pelkkää edestakaisneuletta, aloitin toisesta hihasta ja lopetin toiseen. Kaula-aukkoon neuloin jälkikäteen muutaman kerroksen ja nappien lenkit virkkasin viimeisenä.

Yleensä sorrun vauvanvaatteissa kaikenlaisiin pitsimalleihin ja söpöyksiin, mutta jotenkin minua viehättää nyt tämän oman tekeleeni yksinkertaisuus suuresti. Ehkä se johtuu siitä, että olen samasta langasta neulonut jo kaksi pitsijakkua ja -mekon.

Lankaa oli inhottavaa neuloa. Se takkuili koko ajan, siitä irtosi vaatteilleni silkkipallosia eikä se joustanut ollenkaan. Sain jo hiirikäden oireita väännettyäni tuota useita tunteja. En muista, oliko työ ensimmäisellä neulomiskerralla yhtä raskasta. Silloin neuloin siitä itselleni puseron, joka venähti ensimmäisessä pesussa. Silloin minulla oli paljon paksummat puikot käytössäni ja lanka todennäköisesti silkkisen sileää (ennen reippaita pesuja). No joo, nyt olen sen kuluttanut melkein loppuun. Vielä siitä tulisi ehkä jakkuun sopiva pipo... iik. Ei ainakaan heti.

Seuraavaksi lähden kellariin ompelemaan tyttären vanhojentanssipukua. Se näyttää jo nyt ihanalta, vaikka mitään valmista ei olekaan. Sinistä satiinia ja (valitettavasti) sifonkia. Se olisi niin kuninkaallinen asu ilman mitään hörsökerroksia... mutta, tyttären maun mukaanhan tässä mennään. Ehkä saan illaksi aikaan jotain julkaistavaa...