Tänään sain onneksi tyttären vanhojentanssipukua jonkin verran eteenpäin.

Olen hankkinut sitä varten sinistä duchesse-satiinia (polyester) sekä sifonkia. Väri ei luonnossa ole noin kirkas kuin kuvissa. Salamavalo teki taas tepposet. Tilasin myös netistä Flextex-nimisestä firmasta silitettäviä Swarovskin kristalleja.

Vanhojentanssipuku%20013.jpg

Kristallien silittämiseen meneekin paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Lisäksi hivenen epäilyttää niiden kestäminen kankaassa, mutta onneksi juhla on "vain" vanhojentanssit. Ei esim. Presidentinlinnan kutsut. (Toivottavasti saan joskus tehdä sellaisenkin puvun....)

Vanhojentanssipuku%20017.jpg

Tässä testailin alaosan sopivuutta yläosaan. Puku on vain neuloilla kiinni, siitä huono istuvuus. Alaosan päälle olisi tarkoitus rypyttää sifonkia, vaikka se kyllä vähän harmittaa minua. Minusta puku on paremman näköinen ilman. Ehkä se kuitenkin on hivenen vanhemman ihmisen asu tällaisenaan. Tulee mieleen lähinnä kuningatar Silvia (yli 6-kymppinen). Nuori tyttö saattaa näyttää paremmalta vähän rimpsuisemmassa asussa.

Siitä olen iloinen, että tytär hyväksyi edes yhden olkaimen pukuunsa. Olen aiemmin ollut katsomassa tansseja ja on melko säälittävän näköistä, kun tytöt nyhtävät tauotta olkaimettomia pukujaan ylös kesken tanssin. Netistä tilatut tai vuokratut puvut harvoin istuvat niin tiukasti, että kestävät päällä pompahtelevissa tanssiaskelissa.

No, paljon on vielä työtä jäljellä, mutta olen tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen. Onhan minulla vielä yli kuukausi aikaa.