Jummijammi. Kaverini julkaisi Facebookissa ohjeen parmesan-uuniperunoista. (Toivottavasti linkki toimii.) Niitähän piti heti kokeilla. Siinä vaan kävi niin, että valmistimme niitä kermakastikkeeseen hukutettujen porsaan ulkofileiden kera...

Vanhojentanssipuku%20020.jpg

Perunoiden maku jäi toissijaiseksi, kun koko perhe ihastui "uuteen" yrttiin, SALVIAAN, joka oli hautautunut maustekaappiini jo aikoja sitten.

En olisi uskonut, että mokoma kuivahtanut yrtti tekee kastikkeesta niin maukkaan. Uskomattoman ihanaa. Millaistahan soossi olisi, jos saisin jostain tuoretta salviaa, hmm?

Tässä ohje, tai ainakin jotain sinne päin.

 

SALVIAPOSSU

1 kg                   porsaan maustamattomia ulkofileitä

loraus                juoksevaa rasvaa paistamiseen

                         suolaa

                         mustapippuria

0,5 l (?)              vettä

4 dl                    kuohukermaa

5 rkl (?)              vehnäjauhoa

2 rkl                   salviaa

(Kysymysmerkit, koska en mitannut)

Paista porsaanfilesiivuihin kaunis pinta pannulla rasvassa. Ripottele paistetulle pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paista useassa erässä, jos fileitä on paljon. Siirrä fileet sen jälkeen kattilaan hautumaan. Vettä saa olla suunnilleen siten, että päällimmäiset fileet niukasti peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla ainakin puoli tuntia.

Haudutuksen jälkeen suurusta neste kerma-vehnäjauhoseoksella. Lisää salvia. Ihmettele, miten yksi yrtti voi tehdä herkun.

 

P.s. Mieheni pyynnöstä lisään selvennyksen: Kattilassa oleva possunkeittovesi on siis se neste, joka suurustetaan. Kiitos.