Minulla on ollut kova työ päästä eroon raakasilkkisistä langoista, jotka sain purettuani neulomani venähtäneen puseron. Nyt on kaikki kulutettu. Olin välttänyt langan virkkaamista, koska se oli niin ikävää jo neuloessa... se oli virhe, sillä koukulle lanka istui sittenkin sopuisammin.

No, onneksi edes viimeinen vaatekappale tuli tehtyä virkaten. Innostuin kokeilemaan tasakupuista hattua vauvalle nähtyäni sellaisen netissä. Minkäänlaista ohjetta ei ollut, mutta muokkasin työtä sen edetessä. Tummanharmaa lanka on merinovillan jämiä. Silkkilanka ei olisi riittänyt koko hatun tekemiseen. Olen tuloksesta melko ylpeä. Se olisi komean näköinen Baby Bornin päässä, jos pää olisi vähän isompi. Nyt pitää odottaa, että pikku-Siiri tulee kylään, jotta saan sovitettua sitä oikealle vauvalle.

Tässä tämä kuitenkin nyt on.

Silkkihattu%20001.jpg

Sumutin hattuun pikkuisen silitystärkkiä ja silitin sen jälkeen. Oletan, että se kuivuttuaan on melko napakka, koska se törrötti nätisti asennossa jo ennen tuota toimenpidettä. Salaisuus napakkuuteen on luonnollisesti pieni virkkuukoukku verrattuna langan paksuuteen. Sillä lailla saa jäykkää pintaa aikaan.

Silkkihattu%20004.jpg

Koristeena Afrikankukka ja muutama lehti. Nyt vain odotellaan kesää, että Siiri pääsee hienostelemaan hatussaan.

Seuraavaksi käynkin valkoisen puuvillalangan kimppuun. Haluan tehdä Siirille pitsimekon kesäksi. Ihanaa!