Hiihtelin tänään ympäri huushollia ja ihmettelin, mitä ryhtyisin tekemään. Työstä ei ole puutetta, mutta motivaatiosta on.

Pistin kuitenkin lakanapyykin pyörimään ja päätin lopettaa joulukauden huushollistamme siinä samalla. Keittiön tonttuverhot olen vaihtanut jo viikkoja sitten, mutta nyt vaihdoin viimeisetkin punaiset tekstiilit olohuoneesta hillitympiin. Poistin myös joulukynttelikön ikkunalta loistamasta, mutta takkahuoneeseen jätin vielä roikkuvan lamppuverhon talviöitä valaisemaan. Se ei kai ole liian jouluinen?

Pentikin enkelikello on pyörinyt keittiön sivupöydällä jo viikkoja, koska kynttilöiden liekit ovat mustanneet enkeleiden helmat rumiksi, enkä keksinyt, miten saisin ne puhtaiksi. Hankaaminen karkealla sienellä ja pesuaineella ei auttanut, ei myöskään ruokasoodatahnalla jynssääminen. (Senhän pitäisi olla se viimeinen ihmekonsti, mutta ei tehonnut enkelien mustiin varpaisiin.)

Puhdistushommia%20003.jpg

No, sitten muistin, kuinka puhdistin aiemmin kuparipannuja: Suola ja sitruuna. Murhaava tehokaksikko. Ryhdyin oitis kokeilemaan. Laitoin enkelit uimaan alkuun noin kymmeneksi minuutiksi. Hankasin niitä myös kevyesti suolaisella sitruunanpuolikkaalla.

Puhdistushommia%20001.jpg

Tässä tulos kymmenen minuutin polskuttelusta. Sen varmaan huomaa, kuka näistä veijareista on käynyt pesulla?

Puhdistushommia%20007.jpg

Jatkamme harjoituksia. Tarkoitus on saada viimeinenkin keltaisuus pois helmoista, jotta ensi jouluna voidaan taas lennellä puhtaina ja kauniina.