Paketoidessa hurahti useampi tunti viime yönä. Miehen piti mennä vielä aamuseitsemäksi töihin, joten jätin puolet tälle päivälle. Nyt on suurin osa lahjoista pakattu ja survottu proosallisesti pahvilaatikoihin. Pukin säkkiin ei mahtuisi kuin muutama paketti, joten pitänee viedä antimet perille saakka rumissa laatikoissa.

Lahjat%20002.jpg

Joka joulu tässä vaiheessa meikäläisen valtaa tyhjä olo ja pysähdyn ihmettelemään, mitä nyt tekisin. Onhan tässä vielä puuhaa, karkkien keittämistä ja ruoanlaittoa. Rikun pipokin on vielä kesken. Ei tosin ole vaarallista, vaikka se jäisikin joulun jälkeen, Riku saa pelkästään meiltä kymmenisen pakettia ja muilta sukulaisilta lisää.

Poika osasi kyllä ilmoittaa kolmevuotiaan tomeruudella, että hän haluaa Pleikkarin ja pelejä... ihan kuin isommat kaverinsa. Äiti kuitenkin viisaasti selitti, ettei noin pieni poika saa vielä sellaisia pelejä pelata. Riku jätti asian siihen, kiltti poika kun on. Todennäköisesti ei mene kovin monta vuotta, kun vaatimus esitetään uudelleen, ja vähän tiukempaan äänilajiin. Kalliita nuo poikien haaveet.

Itse arvostaisin enemmän muita lahjoja kuin virtuaalipelejä, mutta mitäs minä mistään tiedän. Jotenkin vain tuntuu kamalalta, kun koko tuleva sukupolvi istuu nenä kiinni kuvaruudussa ja kuvittelee tekevänsä asioita sen sijaan, että tekisi oikeasti. Milloinkahan keksitään peli, jossa voisi tehdä käsitöitä virtuaalisesti? Puikot suihkisivat pikavauhtia ja mitä upeimpia luomuksia syntyisi, purkaa ei tarvitsisi ikinä ja kaikki onnistuisi ruutua tökkimällä...

Kaikesta huolimatta, olen itse tyytyväinen aikaansaannoksiini. Jos vastaanottajat eivät niistä pidä, he voivat minun puolestani hankkiutua tavaroista eroon vaikka heti joulun jälkeen. Olenpahan edes yrittänyt.

Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille! Toivottavasti toiveenne toteutuvat. Itse toivon joulumieltä kaikkien korvien väliin, niin ettei tarvitsisi kenenkään riidellä, terrorisoida tai käyttää muutenkaan väkivaltaa missään päin maailmaa. Tiedän, että toiveeni ei toteudu, koska ihmiskunta on niin petomainen kuin on, mutta ainahan toivoa saa...

Joulukuusi%20006.jpg