Viikko vierähti sujuvasti ilman yhtään postausta. Jotenkin tuntuu, etten ole saanut aikaan mitään muutakaan. Mitähän olen oikein puuhaillut?

  • Maanantai meni murjottaessa, kuten aina. En jotenkin pääse vauhtiin heti viikon alussa, vaan istun kateellisena kotona, kun KAIKKI muut menevät tärkeinä töihin.
  • Tiistai? Hmm. En muista. Olisiko syytä muistitutkimuksiin?
  • Keskiviikko! Jee, muistan. Tytär oli vapaalla koulusta ja pääsimme kahdestaan shoppailemaan. Hankittiin muutama joululahja. Illalla kirjoitin joulukortit valmiiksi.
  • Eilen ompelin pikku-Siirille mekon joulunviettoa varten. Kangasta jäi vielä pieni tilkku, joten tein hassut pussihousut lisäksi. Materiaali on trikoosamettia. En muistanutkaan, miten ärsyttävää se on ommella, mutta valmista tuli.
  • Tänään kävin vanhemman tyttären kanssa shoppailemassa, tulin kotiin ja lähdin uudelleen isännän kanssa kauppaan. Kyllä siinä saa monta tuntia kulumaan. Lisäksi kävin päivällä hammaslääkärin tilipussia lihottamassa. Vanha paikka lohkesi varmaan neljännen kerran ja taas pääsin nauttimaan poran surinasta.

Siirin%20mekko%20002.jpg

Huomenna vietämme isännän kanssa laatuaikaa lojumalla telkkarin ääressä... meille onkin kertynyt melkoinen maraton lemppariohjelmia varastoon. Sunnuntaina juhlitaan itsenäisyyspäivää koko perheen voimin. Vanhempi tytär tulee perheineen syömään. Vävy laittoi taas "ehdoksi" saapumiselleen, että tarjolla on juustokakkua... hän ei taida ikinä kyllästyä siihen. 

Jotenkin tuntuu, että nykyisessä maailmantilanteessa itsenäisyyspäivällä on ihan uudenlainen merkitys. Mielessä käväisee välillä ajatus, että juhlitaan nyt, kun vielä voidaan. Tulevaisuus vaikuttaa tällä hetkellä erittäin epävarmalta sekä omalla kohdalla että Suomen ja koko maailman vinkkelistä. En halua olla pahanilman lintu, mutta itse en muista näin kamalaa vuotta eläneeni aiemmin. Terrorismia, väkivaltaa, Venäjän uhittelua, Isis, pakolaiset ja suomalaisten ryöpsähtänyt rasismi, hallituksen koplaukset ja "kiristys", ministerien epärehellisyys jne... kyllä näitä lopunajan merkkejä riittää.

Kaikesta huolimatta: Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille, myös heille, jotka eivät ole tässä maassa syntyneet!