Tämänpäiväiset suunnitelmat menivät osin uusiksi, kun tytär lapsineen ilmestyi illalla kylään. Minun piti tehdä turkinpippurifudgeja ja mahdollisesti kakku, mutta ne jäivät huomiseen, sillä keskityimme kuusen koristelemiseen koko porukka. Oli ihanaa, kun lapsenlapset pääsivät ensimmäistä kertaa mukaan ja nuorempi tytär oli kuin lahjan saanut, kun monen vuoden tauon jälkeen sai vanhemman sisarensa kanssa koristella kuusta. Sitä hän on kaivannut joka vuosi sen jälkeen, kun sisko muutti kotoa pois.

Ehdin kuitenkin viimeistellä pari lahjaa ennen heidän saapumistaan:

Tässä Siirin pupu. Kierosilmäinen ja muutenkin vähän kömpelö, mutta tosi pehmoinen. Ja onhan se Mamin tekemä. Huomaa, etten ole pahemmin leluja tehnyt...

Joulukuusi%20012.jpg

Tässä kynttiläasetti, johon on nähty paljon enemmän vaivaa, kuin äkkiseltään huomaisi.

  • Ensimmäiseksi käpyjä piti uittaa yön yli valkaisuaineessa (Klorin), neuvoi Pinterest. Siinä ajassa amerikkalaiset haperot kävyt olivat muuttuneet kuultavan valkoisiksi, mutta suomalaiset eivät olleet moksiskaan. Neljän vuorokauden uiskentelun jälkeen ne ovat nyt hailakan kellertäviä sisältä ja edelleen reippaasti ruskeita ulkopinnaltaan.
  • Seuraavaksi käpyjä piti kuivata pari viikkoa, että ne aukeavat ja lakkaavat haisemasta kloorille.
  • Sitten suihkutin niihin aerosoliliimaa, minkä jälkeen pöllytin hopeahitusia pintaan, ennen kuin liima ehti kuivua.
  • Mies sahasi vanerista pari pyörylää, jotka maalasin hopeisella aerosolimaalilla ympäriinsä.
  • Tänään liimasin kuumaliimalla kävyt kiinni pyörylöihin.
  • Huomiseen jäi sopivien kynttilöiden hankkiminen. Kuvassa oleva on liian ohut.
  • Lopuksi käärin virityksen sellofaaniin ja annan pois.

Joulukuusi%20007.jpg

Tässäpä näitä tällä kertaa, nyt syöksyn lahjavuoren kimppuun. Se olisi saatava paketoitua mielellään tänä iltana. Huhhuh.