Tilasin Hobby Hallista edullisen yleiskoneen, Bosch-merkkisen. Edellinenkin laitteeni oli tilattu sieltä 90-luvun alkupuolella. Se toimi toissa viikkoon asti. Tehosekoitin sanoi silloin sopimuksen äänekkäästi irti. Muut osat toimivat vielä ja jatkavat kai toimintaansa tyttären huushollissa. Koska minä kuitenkin olen sen verran perfektionisti, etten siedä hajallisia vehkeitä, tilasin uuden ja lahjoitin vanhan perinnöksi.

Laite maksoi kaksisataa. Oikea hinta oli viisikymppiä enemmän. Siis edullinen vekotin... Sillä on tehty nyt yksi banaanikakku ja yksi pellillinen mokkapaloja. (Tytär kävi leipomassa.) Äsken toinen tytär halusi tehdä porkkanaraastetta. Minä rehvakkaasti tarjosin uutta laitetta koekäyttöön. Laitoimme vihannesleikkurin paikoilleen ja väänsimme virtanappia. Ei inahdustakaan. Seitsemänsataa ensimmäistä niskakarvaani ponnahti pystyyn. Aloin heilutella osia, napsutella virtanäppäintä, vaihtaa pistorasian reikää, kiroilla, haukkua Hobby Hallia ja erityisesti sen takuukorjausta (josta on aiempia kokemuksia), säätää uudelleen osia, napsutella näppäintä ja sitten: "UKKO! TÄNNE!"

Isäntä imuroi huushollia juuri niin laiskasti, kuin hänellä on tapana raskaan työviikon jälkeen. Ruoja ei kuullut heti ja ponnahtanut hätiin! Karjuin koneelle kuin hunni, vaihdoin tilalle jo aiemmin käytetyt vatkainosat ja painoin nappia: hiljaista.

Lykkäsin keittiöön hiipparoineen isännän kouraan rypistyneen kuvallisen käyttöohjeen ja vaadin selitystä viimeisetkin niskavillat pystyssä: Nyt kerrot, missä mättää....!

Samalla, kun ukonreppana yritti saada tolkkua huonosti piirretyistä ohjeista ja toisti minun aiemmin tekemiäni liikkeitä, painuin raivoissani kesken ruoanlaiton Hobby Hallin verkkosivuille ja aloin kirjoittaa palautetta. Ehdin täyttää henkilötietoni, tilauksen tiedot ja kirjoittaa, että olen raivoissani, kun kone hurahti käyntiin.

Äijä seisoi koneen vieressä ja tunnusti, ettei tiedä, mitä tapahtui. Kone vain päätti lähteä käyntiin.

No, porkkanaraaste tehtiin, haukkumaviesti ehdittiin perua ja nyt ihmetellään, päättääkö kone toimia seuraavan kerran heti, vai vasta telepaattisen huollon jälkeen...


P.s. Olette oikeassa. Miestäni kannattaa sääliä. Etenkin niinä päivinä, kun minulla on PMS. Tai MS. Tai mummotauti. Tai ihan vaan liian hurja luonto. Pyysin jo anteeksi. Muistaakseni.

index.jpg