Kakkua%20001.jpg

Tulipa sitten edellisessä postauksessa rehvasteltua, kuinka teen ukkokullalle banaanikakkua. Tässä se nyt sitten on, juuri uunista tulleena...

Eikä tässä vielä kaikki:

Kun kumosin kakun lautaselle, se oli hetken ihan komea... kunnes toisesta reunasta alkoi pikkuhiljaa painua kasaan. Se oli raaka! Uunin pohjalle tippuneet taikinaklöntit haisivat niin palaneelle, etten tullut kokeilleeksi kakun kypsyyttä. Vuoka on eka kertaa käytössä; yleensä teen saman kakun rengasvuoassa, mutta ajattelin nyt kokeilla uutta vuokaa...

Johan minun olisi pitänyt uskoa täyttövaiheessa, että se oli liian pieni. Survoin vain taikinan astiaan ja ajattelin katsoa miten käy. Järjen käyttö olisi tietenkin sallittua... myös sen pystyy pienellä harkinnalla tajuamaan, että umpinainen kakku ei kypsy samassa ajassa kuin sellainen, missä on tuuletusaukko keskellä.

No, änkesin kakun kiireesti takaisin vuokaan, repäisin päälle suojaksi foliota ja palautin tekeleen uuniin. Siellä se nyt kököttää. Vähän jännittää, millainen luomus isäntää kohta odottaa...

 

Muokkaus viestiin:

Tässä se taideteos nyt on: otin kuvan kiireesti vuoan poiston jälkeen, ettei se ehdi lässähtää. Kyllä siitä vielä syötävän näköinen tulee, kun vähän siistin sitä. Saatan tehdä huomenna jopa tuorejuustokuorrutuksen hämäykseksi.

Kakkua%20003.jpg