Tänä vuonna on sellainen olo, että olen päästänyt itseni liian vähällä joulukorttien suunnittelussa. Ne ovat niin kamalan yksinkertaisia. Toisaalta olen huomannut, että itse saamistani korteista arvostan aina eniten juuri niitä pelkistettyjä malleja. Minusta on hienoa, että osaa esittää asiansa tyylitellysti, ilman turhia krumeluureja. Sellainen pelkistämisen taito minulta taitaa puuttua. Jos saan jotakin valmistettua helposti, ilman hikeä ja kyyneleitä, se tuntuu halpa-arvoisemmalta kuin vaivalla äherretty tuote...

No, nämä nyt ovat tänä vuonna tällaisia. Jos ei joku tykkää, voi pistää suoraan roskiin. Vielä puuttuu kymmenkunta korttia. Milloinkahan saisin ne aikaiseksi? Tänään vaivaa taas sellainen kiukku-masennus-syndrooma, että olen oikein tyytyväinen, kun ei kukaan ole näkemässä. Äsken ärhentelin ukolleni puhelimessa, vaikkei hän ollut tehnyt mitään... ehkä se mummotauti alkaa pikkuhiljaa hiipiä minunkin korvieni väliin.

Voi itku, muistan sen vaiheen oman äitini kanssa. Taisimme vähän pelätä häntä kaikki. Jos ei ollut illallinen pöydässä ja tiskit tiskattu, kun hän saapui töistä, alkoi ihan hirvittävä paasaaminen. Jotenkin on vieläkin muistissa se, että äidin vaihtelevat mielialat panivat kaikki varpailleen. En haluaisi tulla sellaiseksi. Lievällä kauhulla odottelen, mitä on tulossa. Olisi kamalaa huomata olevansa pelottava koti-Hitler.

Tässä näitä kortteja nyt kumminkin:

Sinisävyisiä kortteja. Jostakin syystä perheeni pitää eniten oikealla olevasta harmaasta kortista. Se ei kyllä pääse tässä kuvassa täysin oikeuksiinsa. Keskellä alhaalla huopakuusi on päällystetty pitsi- ja satiinikaistaleilla, jotka on käännetty tyylikkäästi kuusen alle. Vasemmalla on juuttiverkkoa (verhokangasta), ryppyistä helmiäispaperia ja hopeisia pallotarroja. Ylhäällä samantyylinen kuusi yhdistettynä vesivärillä maalattuun pohjaan.

Joulukortteja%20009.jpg

Tässä on joululaulun nuotteja revitty ja leikelty kuusen malliin. Lisänä kultaisia tai punaisia strasseja, glitteripaperia, huopaa ja samettinauhaa.

Joulukortteja%20005.jpg

Tässä samettinauhatarrasta leikattuja kuusia erilaisten askartelupaperipohjien päällä. Voiko enää vähemmällä päästä?

Joulukortteja%20004.jpg

Nämä taitavat olla lapsellisimman näköiset kortit, vaikka näihin on nähty eniten vaivaa. Langat on ommeltu pohjien läpi. Keskellä oleva tyllistä taiteltu kuusi oli monimutkaisin tekele. Ainakin olin ranteita myöten liimassa sen tehtyäni.

Ehkäpä näidenkin ulkonäkö hieman paranee, kun liimaan niihin vielä "Hyvää Joulua" -tarrat. Olen nimittäin vielä surkeampi tekstaaja kuin liimaaja... vasenkätinen, sotken siis perässä tulevalla kämmensyrjälläni kaiken, mitä olen kirjoittanut.

Joulukortteja%20002.jpg

Semmoista se elämä on - joskus ei vaan suju.

Jos alkaisin siivota, puhdistuisikohan siinä tukkoinen nuppinikin samalla? Taidan kokeilla.