Lopetin sisustus- ja muidenkin trendien seuraamisen jo aikoja sitten, kun aloin tulla tietoisemmaksi siitä, miten ihmisten turha kuluttaminen vaikuttaa luonnon tasapainoon. Nykyisin en enää siedä ajatusta kertakäyttöisistä tavaroista tai jätevuorista, joita itsekin kasvatan päivittäin. Niinpä sisustamisasiat ovat meillä jääneet junnaamaan paikoilleen. Vaihdan verhoja, mattoja ja koriste-esineitä monta kertaa vuodessa, mutta kierrätän aina samoja. Jos hankimme huonekaluja, niiden täytyy olla itse tehtyjä tai kierrätettyjä. Korjaamme myös mielellämme vanhoja esineitä.

Punaisia%20ompeluksia%20001.jpg

Tässä makuuhuoneemme toissapäivänä. Kesäsisustus vielä päällä. Ankkataulu tyttäreni vanha, verhokankaat ostettu Sokoksen kangasosaston loppuunmyynnistä 80-luvun lopulla, jos oikein muistan. Yöpöytä mieheni koivunpätkästä väsäämä. Samoin valokuvien kehykset. Tyynyt tehty tilkuista ja vanhoista lakanapitseistä. Päiväpeite itse ommeltu, valaisimet ehkä noin kymmenen vuoden takaa. Matto parikymmentä vuotta vanha. Pöytäliina tuotu 10-vuotishääpäivämatkalta Kreetalta, 16 vuotta sitten. Tapetti uusittu pari vuotta sitten.

Punaisia%20ompeluksia%20003.jpg

Tässä sängyn molemmat puolet. Vasen taulu hankittu Tallinnan Toompeanmäeltä suoraan taiteilijalta 90-luvun alussa. (Tulikohan hänestä kuuluisa taiteilija, en tiedä...)

Makkarin%20sisustus%20026.jpg

Tässä sama huone tänään. Sorruin käymään Ikeassa tyttären syysloman ratoksi! No, huonekaluosastoille en edes halunnut, joten oikaisimme suoraan leluja yms. roinaa katsomaan. Ostinpa sitten verhokangasta. Ruusu- ja ruutukankaat hankin Ikeasta, mutta yksivärisen satiinin jouduin hakemaan vielä eilen Eurokankaasta, kun ikkuna olisi näyttänyt tosi hölmöltä ilman. En ihan harkinnut asioita loppuun siellä Ikeassa. Meillä on oikeanpuoleisten verhojen takana terassinovi, joten sille puolelle tarvitaan kaksi verhoa.

Makkarin%20sisustus%20017.jpg

Etualan fleecepeitto on varmaan kohta 10-vuotias, joululahja ex-työnantajaltani. Tyynynpäälliset ompelin verhokankaista sekä ruudullisesta puuvillasta.

Makkarin%20sisustus%20010.jpg

Pitänee hankkia pulleampia tyynyjä, nämä linttaan nukutut ovat lähinnä säälittäviä.

Makkarin%20sisustus%20018.jpg

Olohuoneen monivuotinen koristus, kasa kiviä, pähkinäpuun oksa ja mummovainajan kristallihelmet, siirtyivät nyt isännän yöpöydälle.

Makkarin%20sisustus%20013.jpg

Nämä valokuvakehykset pitää vielä maalata uudelleen tummemmiksi. Väri on nytkin kaunis, mutta tähän huoneeseen sopimaton. Valokuvissa on kohtaus operetista "Viktoria ja hänen husaarinsa", jossa sain aikanaan olla mukana. En kylläkään itse ole kuvissa, vaan pari upeaa nuorta tanssijaa.

Makkarin%20sisustus%20014.jpg

Tinanväriseen tapettiin sopii kivasti Opan teräslautanen. Valkoiset kynttilät ovat suosikkejani.

Makkarin%20sisustus%20015.jpg

Tässä tämän päivän käsityö, josta olen todella ylpeä. Vanhan lampun varjostimen runko, tyttären häiden koristeeksi ostetut muovisydämet ja kerä kalastussiimaa. Siinä tarvikkeet. Ei sitä ensi katsomalla uskoisi itse väsätyksi. Kävi vielä niin hyvä mäihä, että se sopi kuin nakutettu vanhan lampun kantaan. Kyllä isäntä hämmästyy, kun tulee kotiin... näppärä vaimo hänellä, vaikka itse sanonkin.

Näin sitä livahti taas kolme työttömyyspäivää huomaamatta, sisustushommissa. Luonto ei tässä kärsinyt kuin kankaiden valmistuksen verran, sillä ne eivät tule koskaan kaatopaikalle joutumaan, ainakaan minun toimestani. Keksin niille kyllä uusiokäyttöä. Rahaa meni suunnilleen 70 euroa. Melkoinen muutos sillä summalla, vai mitä?