Ylitin itseni tänä iltana. Yleensä meikäläisen broileripihvit ovat yksinkertaisia uunissa paistettuja fileitä, joko marinoituina tai ilman. Tytär ei kuulemma pidä niistä. Ehkä ne ovat joskus olleet vähän kuivia...

No, tänään päätin täyttää ja paneroida fileet. En oikeastaan harrasta panerointia ollenkaan, joten homma on melkoista harjoittelua...

Leikkasin fileisiin taskut, mikä onnistui ihmeen hyvin. Paistoin pekonisuikaleita hetken pannussa ja lisäsin ne taskuihin juustoraasteen ja basilikanlehtisilpun kanssa. Suljin taskut cocktailtikuilla ja pyöritin kökkäreet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa, joihin olin lisännyt suolaa, sipulijauhetta ja mustapippuria. Ruskistin niiden pinnan pannulla ja asettelin ne uunivuokaan, jonka peitin foliolla. Laitoin ne samaan aikaan uuniin, kun ripottelin tumman riisin kiehuvaan veteen. Viidentoista minuutin kuluttua otin riisin pois levyltä ja jätin muhimaan kymmeneksi minuutiksi, kuten paketissa luki. Tällöin broilerileikkeetkin olivat valmiita; kypsiä, mutta eivät kuivia. Ihme!

Lautaselle vielä salaattia ja vähän kermaista kastiketta kostuttamaan riisiä, ja ateria vei kielen mennessään. Kannatti nähdä vaivaa. Varsinaista ohjetta minulla ei ollut, tein evään mutu-tuntumalla. Jos joku kokee reseptin itse keksimäkseen, se saattaa hyvinkin pitää paikkansa. En vaan ole juuri samanlaista nähnyt, joten pidän tätä nyt vähän "omana" bravuurinani.

Kanaa%20kaikilla%20herkuilla%20002.jpg

Tässä (ilmeisesti armeijalle) tekemäni lasti juuri uunista tulleena. Miksi otsikossa sitten lukee, että MELKEIN kaikilla herkuilla? No siksi, että homejuustoa ei näissä ollut. Minähän tungen sitä yleensä joka paikkaan. Ensi kerran on sen vuoro.