Tänään nautiskelin ompeluhommista. En taaskaan halunnut käyttää uusia kankaita ja tehdä jotakin fiksua, esim. vaatteita itselleni (olisi tarvetta!), vaan pengoin punaista tilkkulaatikkoani ja hömpöttelin mitä sattuu.

No, sain aikaan ainakin pari melko kelvollista joululahjaa...

Punaisia%20ompeluksia%20005.jpg

Tässä pallokangaskokoelmaani...

Punaisia%20ompeluksia%20011.jpg

Melko kesäinen tilkkutyyny. Annan sen silti joululahjaksi. Tulee se kesäkin todennäköisesti vielä joskus.

Punaisia%20ompeluksia%20013.jpg

Sadetakkikankaasta valmistettua kenkäpussia koristaa pilkullinen avokas, jossa on kolmiulotteinen rusetti. (Napilla kiinni pussissa.) Tämän annan lahjaksi huumorintajuiselle nuorelle naiselle, joka tykkää välillä juhlia.

Punaisia%20ompeluksia%20015.jpg

Nämä eivät ole kuusenkoristeita, vaikka siltä näyttävätkin. Niissä on sisällä vanun lisäksi rautamötikkä, eli ne ovat pöytäliinan painot. Tänä kesänä tuuli särki muoviset sitruunat, joita olen käyttänyt terassilla pöytäliinan kulmissa, joten otin niistä painot talteen ja tein uudet. Ajattelin laittaa verhonipsut kiinnittimiksi. Voisin ehkä tehdä myös kuusenkoristeita, kun nyt tuli puheeksi...

Punaisia%20ompeluksia%20020.jpg

Silkkitilkuista innostuin tekemään kukkia Pinterest-ohjeiden mukaan. Tummemmanpunainen on itse asiassa hiussolki. Kaksi muuta odottavat vielä sijoituspaikkaansa.

Pahus, kun ukkokulta tuli taas noutamaa pois kellarista. Nyt olisi ollut intoa vaikka muille jakaa. Olen vähän yrittänyt puhua, että näin työttömänä minulla olisi mahdollisuus elää "taiteilijaelämää" eli työskennellä vaikka läpi yön ja nukkua seuraavan päivän. Ei ole vielä onnistunut, isäntä ei kuulemma viihdy sängyssä yksin. Sellaista se on tässä isovanhempi-iässä.