Se on sitten ensimmäinen työttömyyspäivä takana ja kaikki hommat hoidettu, mitä edellisessä postauksessa suunnittelin. (Paitsi se paperilehden lukeminen... edelleen veti tietokone liikaa puoleensa; sekä lounas että kahvi tuli vietettyä surffaillen).

Päivälliseksi paistoin porkkanapihvejä, koska jääkaappi ammotti tyhjyyttään, mutta en joutanut(!) kauppaan. Niistä tulikin elämäni ihanimmat pihvit. Olen tähän asti väsännyt tämän ruokalajin seiskaluokan kotitaloustunneilla annetulla ohjeella ja aina saanut nautiskella ruuasta suunnilleen itsekseni, koska tytär ei ole suostunut sitä suuhunsa panemaan ja mieskin on syönyt vain pari lettusta kohteliaisuudesta minua kohtaan.

Vaan tänään oli kaikki toisin. Perinteiseen ohjeeseen ei oikeastaan tullut suurta muutosta, mutta nesteenä toimi ruokakerma. Lisäksi paistoin lettuset hissukseen pienellä paistinpannulla lettupannun sijaan, joten niistä tuli muhkean suuria ja samalla myös paksuutta tuli hieman lisää. Ne olivat ihanan kuohkeita ja suussasulavan herkullisia. Kyytipojaksi tein tsatsikia, joka mielestäni antoi mukavan kipakan lisän pehmeänmakuisille pihveille.

Tytär sanoi, että pihvit ovat huimasti parempia kuin entisen ohjeen mukaan tehdyt ja varasi itselleen vielä illaksi yhden siltä varalta, että isä vetelee loput kyselemättä saapuessaan myöhemmin kotiin.

Niin upposi kasvisruoka neitiin, eikä takellellut kurkussa yhtään.

Porkkanapihvit%20002.jpg

Tässä ohje, jos jotakuta kiinnostaa:

PORKKANAPIHVIT

8 dl porkkanaraastetta

1,5 dl korppujauhoa

4 dl ruokakermaa

4 rkl vehnäjauhoja

1 dl rypsiöljyä

2 tl suolaa

valkopippuria

2 munaa

juoksevaa margariinia paistamiseen

Korppujauho ja kerma sekoitetaan ja annetaan turvota hetki. Lisätään muut ainekset yllä mainitussa järjestyksessä. Sekoitetaan taikina tasaiseksi ja paistetaan pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeaksi. Minun pannuni oli sitä kokoa, että yli sentin paksuisia pihvejä tuli kuusi kappaletta. Pari sellaista tsatsikin kera sai mahan jo pullottamaan.

TSATSIKI

puolikas kurkku

2 puristettua valkosipulinkynttä

suolaa

n. 2-3 dl kreikkalaista jogurttia

n. 2 rkl oliiviöljyä

n. 1 rkl juoksevaa hunajaa

mustapippuria myllystä

(basilikan lehtiä)

Kurkku raastetaan ja laitetaan esim. siivilään ja astia alle. Lisätään vähän suolaa ja annetaan raasteen valuttaa turha neste pois. Sekoitetaan jogurttiin ja lisätään loput ainekset. Annetaan muhia hetki, esim. pihvinpaistamisen ajan.

Laitoin vielä basilikan lehtiä koristeeksi, mutta ne antoivat myös hyvän makulisän annokseen.