Teinpä sitten netistä napatulla ohjeella Creamy Lemon Chicken Piccataa. Huh.

En sitten tullut maistaneeksi viritystä ennen kuin kumosin koko satsin puristettua sitruunamehua joukkoon... Ohjeessa oli kahden sitruunan mehu neljälle rintafileelle. Käytin kahdeksalle kolme sitruunaa ja samassa suhteessa muitakin kastikeaineksia. Jokin taisi mennä lievästi pieleen, sillä mitään muuta makua en sörsselistä tuntenut kuin jumalattoman vahvan sitruunamehun! Ei auttanut lisäkerman lotraus, ei lihaliemikuutio, suola tai pippuri - ei mikään.

Kyllä otti pattiin. Sen kerran, kun maltoin jauhottaa broilerifileet enkä polttanut niistä ainoaakaan, pilasin järkyttävällä soossilla koko homman. En tajua vieläkään, missä mokasin.

Perhe söi kuitenkin ruoan urheasti, isäntä otti jopa lisää ja minä kakistelin evästä kurkusta alas. Minä, joka rakastan sitruunaa... No, nyt tarkkailen vaivihkaa, käykö joku oksentamassa. Että näin meillä kokataan.

Kanaa%20sitruunalla%20002.jpg