Näin illalla on mieliala huomattavasti aamusta kohentunut. Se johtuu mukavista puuhista, joita olen tänään saanut harrastaa.

Ensimmäiseksi silitin korillisen pyykkiä uudelleen organisoidussa kodinhoitohuoneessani. Pelkkä kalusteiden järjestäminen sai huoneen tuntumaan houkuttelevammalta ja työn mukavammalta. Silittäessäni kuuntelin Classic-kanavaa kukallisesta pikku radiosta (Clas Ohlsonilta) ja katselin ikkunasta puolipilviselle pihallemme. Huomattavasti kivempaa, kuin kahden kaapinoven tuijottaminen, jota aiemmin jouduin silittäessäni tekemään.

Pikku siivoilun jälkeen menin alakertaan katselemaan, mitä kivaa siellä voisin tehdä. Ensimmäiseksi leikkasin taas vähän matonkuteita, jotta virkattu mattoni pääsisi jatkumaan. En millään jaksa leikata kuteita pitkään, sillä jostain syystä se rasittaa niskaa. Tänään luovuinkin saksien käytöstä ja yritin leikellä leikkauspyörällä, vai mikähän sen nimi nyt onkaan. Ehkä se nopeutti hommaa, en ole varma. Alkuun työ sujui melko kömpelösti, mutta kenties totun tyyliin ajan myötä.

005.jpg

Seuraavaksi maalailin esineitä uuteen uskoon. Kuvassa oikealla on isännän sahaama vanerisydän, johon on tarkoitus keksiä jokin fiksu teksti. Ruusu on maalattu sabluunan avulla.

Risusydän on tyttäreltä lahjaksi saatu ja tehdastekoinen, mutta onnistuin tuhoamaan sen yhdessä kesässä roikottamalla sitä ulko-ovessa. Se oli ilmeisesti tarkoitettu vain sisäkäyttöön. No, nyt siinä on uusi maalipinta. Keskelle tulee vielä toinen sydän, jonka maalaus on vielä kesken. Yritin tehdä siitä beigen, mutta jostain syystä onnistuin jälleen sekoittamaan vaaleanpunaista maalia...

007.jpg

Taidan olla melkoinen pikkuprinsessa sisimmässäni, sillä alla näkyvään valokuvakehykseenkin lipsahti pinkkiä maalia... no, se tuleekin pinkkiin työhuoneeseeni, kummitytön pinkkimekkoista kuvaa reunustamaan.

002.jpg

Ompelin vielä lopuksi pari pientä hattua, mutta esittelen ne mahdollisesti huomenna, jos saan lapsenlapseni malliksi.

Tänään oli hyvä päivä.