Sain kuin ihmeen kautta kesätöitä paikallisesta liikuntakeskus-hotellista, joten alkukesä on mennyt muutokseen totutellessa. Olen painanut hommia sata lasissa aina, kun niitä on ollut, joten vapaa-aika on mennyt enemmänkin toipumiseen. Niinpä kotihommat ja ennen kaikkea käsityöt ovat kärsineet. 

Kaiken tohinan lomassa olen odotellut toista lapsenlasta, joka syntyikin 17.7.2015. Hän on neiti. Tiesin kyllä, että tyttöä odotellaan, en olisi muuten uskaltanut mekkoa neuloakaan… (Se on esitelty aiemmin Bloggerin Keskeneräisten käsitöiden kuningatar-blogissani, jonkä päätin taas siirtää tänne Vuodatuksen puolelle.) Innokkaasta odotuksesta huolimatta en ole saanut kesän aikana montakaan vauvakäsityötä valmiiksi, mutta esittelen tässä pari.

Tässä kuvassa Baby Born on joutunut tuuraamaan vauvaa, vaikkei ole edes säällisesti pukeutunut. Ei voi mitään, kuvaa ottaessa ei ollut vielä mannekiinia syntynyt.

 

Kukkia%20ja%20k%C3%A4sit%C3%B6it%C3%A4%2

Tässä tarkemmin edellisen kuvan pipo sekä peukuttomat lapaset. Catania-nimistä puuvillalankaa käytin tällä kertaa.

003.jpg

Pipo on tarkoitettu yhdistettäväksi alla olevaan neuletakkiin, jonka neuloin jo keväällä. Mallineule muodostuu nostettujen silmukoiden avulla. Takkia aloittaessa ei ollut vielä vauvan sukupuoli selvillä, joten väreinä on neutraalia hiekansävyä ja puhdasta valkoista. Jos olisin aloittanut sen myöhemmin, hiekan tilalla olisi todennäköisesti hempeän vaaleanpunainen.

Neuletakki%20001.jpg

Nämä pikku tossukat ompelin tilkuista. Sinänsä kiva idea saada tilkkuja kulumaan, mutta tossut ovat vuorilliset ja niiden ompelu melkoista akrobatiaa ainakin saumurilla... en taida tehdä toisia, oli se niin hankalaa.

Vauvanvaatteita%20003.jpg

Tässä toinen, helpompi tilkkutyö. Yksinkertaisia neliöitä, jotka sieltä täältä on kiinnitetty pohjakankaaseen pikku kukkasten avullla. Vauvan peitto, joka sopii vaunuihin, kehtoon, lattiaköllöttelyyn tai mihin vaan.

Mekkoja%20ym%20007.jpg

Tässä vielä lähikuva kiinnityskukkasesta.

Mekkoja%20ym%20018.jpg

Huomenna pikkuneiti tulee ensimmäistä kertaa isoäidin luo kylään... odotan malttamattomana!