Nyt masentaa. Olin jo pikkuisen saanut toivoa, kun talousjohtaja kesäkuun lopussa alustavasti lupaili, että määräaikaisuuttani voitaisiin jatkaa syyskuun jälkeen. Hän sanoi silloin, että pidetään palaveri heti elokuun alussa. No, viime viikolla sitten tavoitin hänet lomien jälkeen ja kysyin, onko palaveria tarvis pitää. Vastaus oli oikein vakuuttava: "Juu, kyllä on tarvetta, kutsutaan vielä lähiesimieskin mukaan."

Tänään se palaveri sitten oli. Herra istui pöydän takana, esitti viatonta ja sanoi, ettei ihan täysin ole tietoinen, miksi MINÄ halusin tämän palaverin pitää. Onko mahdollisesti kysymys työsuhteeni jatkosta? Jo siinä vaiheessa arvasin, että tuuli on kääntynyt. Töitä ei olekaan.

Seurasi pitkä litania asiakkaiden vähenemisestä, lamasta ja siitä, kuinka pahalta HÄNESTÄ tuntui istua siinä minulle potkuja antamassa. Toivoikohan hän kenties minulta sääliä?

Lopputulos tästä jaarittelusta kuitenkin oli, että minulle ei ole enää töitä kuin kuukaudeksi ja senkin ajan varmaan melko harvakseltaan. Minähän olen allekirjoittanut epätoivoissani sellaisen nollasopimuksen, jota tällä talousjohtajalla oli tässä vaiheessa pokkaa sanoa orjatyösopimukseksi. Olisipa sanonut sen keväällä, kun työhaastattelussa kysyin työtuntien määrää. Vastausta en silloin saanut, mutta onhan se kesän mittaan tullut selväksi, että nuorilla työntekijöillä on enemmän tunteja kuin minulla. Väkeä otettiin jostain syystä kesäksi niin paljon, ettei kenellekään kesätyöläiselle riittänyt tarpeeksi tunteja, mutta huonoin tilanne oli heti alusta lähtien minulla. Suoraan sanottuna, kokoaikatyöttömänä olisin saanut yhtä paljon rahaa, vaikka se korvaus laskettaisiinkin minimipalkan mukaan.

Että näin sitä kohdellaan ahkeraa ja ammattitaitoista asiakaspalvelijaa, kun ikää tulee riittävästi. Mitenhän nyt käy? Ensi vuonna täytän 50. Sen jälkeen on kai hankittava hullun paperit, että pääsen eläkkeelle. Ruumis kun toistaiseksi on vielä turhan terve siihen tarkoitukseen.

Hyviä ideoita työnsaantiin otetaan vastaan. Sellaiset, että "usko lujasti itseesi", voi jättää lähettämättä. Niiden aika on mennyt jo muutama vuosi sitten.