Vähemmän helteisiä heinäkuun terveisiä täältä kuningattaren "residenssistä"! Huomasin, että edelleen joku blogiini eksyy, joten päätin aloittaa kirjoittelun uudelleen nyt, kun järjestelmäkin näyttäisi päästävän minut ongelmitta sisään. (Jatkuviin kirjautumisongelmiin kyllästyin viime kerralla.)

Koko kesä on mennyt lievästi sanottuna päin mäntyä piha-asioissa. Ensin menivät pieleen tulppaanit. En tiedä miksi. Olen yrittänyt lannoittaa niitä sipulikasvien lannoitteella, hoitanut ohjeiden mukaan, mutta edes uudet sipulit eivät enää kuki. Missä vika, kysyy hän.

 

Kes%25C3%25A4n%2Balku%2B012.JPG
Ne kaksi onnetonta tulppaania, jotka onnistuivat kukkimaan

 

Seuraavaksi tuli tämä takatalvi, joka on kestänyt jo pari kuukautta. Kaikki kasvit ovat myöhässä ja aina sataa. Lisäksi meikäläisellä on kyllä ollut moneen lähtöön erilaisia tekosyitä, ettei pihaa tarvitse hoitaa kovin intensiivisesti: Mm. erilaiset sairaudet flunssasta kipeään nilkkaan, ”älytön” kiire ja paine uusien osa-aikatöiden takia, kamala keli jne. 

Olen pikkuhiljaa alkanut miettiä, kannattaisiko myydä koko työmaa ja muuttaa kerrostaloon. Olisi se ihanaa istuskella kesäisin vain kukoistavalla parvekkeella ja käydä erilaisissa tapahtumissa sillä aikaa, kun joku toinen tekee remonttia taloyhtiössä! No, isäntä ei tule suostumaan tähän kuin viimeisessä hädässä ja hänen mielestään se ei ole vielä. 

Keväällä tuhottu suihkulähde on korvautunut kukkapenkillä, joka ei toistaiseksi ole hurmannut kauneudellaan. Toivottavasti ensi kesänä on odotettavissa kukkaloistoakin. Sen vaan sanon, että hankkimamme keijunkukat ovat todellakin keijujen kokoa: tarvitsisin suurennuslasin nähdäkseni, millainen kukinto on. Onneksi edes lehdet ovat komean luumunpunaiset, jotta kasveista on pikkuisen iloa. Nurmikko kukkapenkin ympärillä ei aluksi ottanut kasvaakseen, mutta nyt sateiden jälkeen olisi ollut jo viikate poikaa. Sen verran on tullut mittaa rairuohoon, kun sitä ei ainaisen märkyyden takia voitu ajoissa ajaa.

 

Pihakuvia%2B2015%2B009.JPG

Juuri istutettu kukkapenkki ja multa odottamassa ruohonsiemeniä.
Aiemmin koko alue oli peitetty kivillä ja siinä sijaitsi parin neliön kokoinen suihkulähde.

 

Lis%25C3%25A4%25C3%25A4%2Bkukkia%2B002.J

Pikkuisen on jo ruoho kasvanut ja kukkiinkin tullut mittaa.

 

Kaikin puolin masentava sää on vaikuttanut muihinkin pihasuunnitelmiini. Suoraan sanoen: mitään ei ole tehty. 

Uusi suihkuallas jää odottelemaan ensi kevättä, samoin havuryhmä ja kukkapenkkien uusi järjestely. Olemme keskittyneet lähinnä nauttimaan nykyisistä kasveista, sikäli kun ne suostuvat kukkimaan tällaisena jääkausikesänä. Laitan tähän kuitenkin muutaman kuvan ilonaiheistamme. Perennat ovat kuitenkin loppujen lopuksi paras sijoitus: hinta on sama kuin yhden suven kestävillä kesäkukilla, mutta vuosi vuodelta ne parantavat suoritustaan.

 

Mekkoja%2Bym%2B009.JPG

Rakas pioni, se ei petä koskaan. Tänä vuonna kukintoja oli varmaan kolmekymmentä. Katkoimme tänä aamuna sangollisen sateen ruskistamia jättikukintoja, mutta silti samantyylinen meno jatkuu.    

 

Mekkoja%2Bym%2B012.JPG

Jasmike, mikä tuoksu, mikä kauneus. Vuosi vuodelta pensaat kasvavat ja kukkien paljous lisääntyy.

 

xxx%2B004.JPG
Ensimmäiset ruusut ovat puhjenneet. Kuka sanoi, että pidän hyvin hempeästä vaaleanpunaisesta?