Aloitin pari viikkoa sitten samana päivänä kaksi huivia ja samana päivänä (eilen) sain ne myös valmiiksi. Välillä tein muuta, mutta sehän minulla on tapana... valitettavasti.

Tässä nämä tekeleet nyt ovat:

PB070006-normal.jpg

Tässä kantapään kautta opeteltu frillahuivi. Pienet paljetit kimaltelevat mukavasti puolukkapuuronpunaisen huivin röyhelöreunoissa. Kenelleköhän tämän antaisin? Itse kun en huiveja pahemmin käytä. Lankaa näyttäisi riittävän vielä toiseen suunnilleen samanpituiseen huiviin, joten kaksikin ystävää saattaa saada yllätyslahjan tänä jouluna. Lisäksi minulla on viisi kerää samaa lankaa harmaasävyisenä, joten neulottavaa riittää.

PB070001-normal.jpg

Tässä taas aiemmin valmistuneen pipon kaveri. Kiinnitin huivin päistään yhteen, ettei se karkaa pyöräillessä tyttären kaulasta. Neuloin tavallista joustinneuletta, mutta langasta muodostui lystikkäästi ihan itsekseen ylimääräinen pintakuvio. Langan paksuuden säännöllinen vaihtelu hoitaa kuvionmuodostuksen. Ohuet kohdat näkyvät hauskasti läpi, kun silmukat ovat suuria. Kiva lanka! Nimeltään Svarta Fåret / Tundra. Lankamaailmasta löytyi ihania sävyjä.

Seuraavaksi tartuinkin jämälankapussiini. Huomasin, että lapsenlapsi kävi vierailulla puuvillainen kesäpipo päässä. Hetihän siitä Mami huolestui; villaa pitää saada ylle ja kiireesti. Voi olla, että villapipoja löytyy yllin kyllin pojan kotoa, mutta eihän lisä pahaa tee. Ei kun neulomaan!