Neuloin vuosia sitten tyttärelleni baskerin, jota hän ei sattuneesta syystä päähänsä pistänyt. Harmi, kun en ehtinyt ottaa tästä mestarinäytteestä kuvaa ennen sen purkamista. Se oli komea! Se oli tehty lehdestä otetun ohjeen mukaan, mutta väärästä langasta. Joku siinä hommassa meni pieleen ja huomasin asian kyllä neuloessani, mutta jatkoin sitkeästi loppuun. Lakki neulottiin tasona ja ommeltiin sitten kasaan. Olisi pitänyt tajuta lopettaa jo siinä vaiheessa, kun kappale oli metrin levyinen. Kun sellainen pala kursitaan kasaan baskeriksi, tulos on melko runsas. Se muistuttikin lähinnä lampaankääpä-nimistä sientä. Linkin päässä kuva, jos ette tiedä miltä näyttää.

http://www.arctic-flavours.fi/fi/arktiset+aromit/sienet/luonnonsienet/lampaankaapa/

No, periksi ei anneta. Eilen purin tämän kovanonnen baskerin ja sain kasan kippuraista lankaa. Kelasin sen suoraan piposta tuolin selkämyksen ympärille, jotta sain mukavan vyyhden. Pyöritin tietenkin liian tiukkaan; kynnet olivat katketa, kun revin sitä irti.

 

PB210010-normal.jpg

 

Päätin kastella langan lämpimällä vedellä ja katsoa, josko kiharat oikenisivat.

 

PB210011-normal.jpg

 

Ja niinhän siinä kävi. Nyt minä voin yrittää uudelleen. Ehkä tällä kerralla saan tulokseksi oikean pipon. Tai sitten herkkusienen, tai kärpässienen… no näitä mallejahan riittää.

 

PB220012-normal.jpg

 

Tässä lähikuva langasta. Ei uskoisi, että se on ikinä baskerissa käynytkään.