En olekaan moneen päivään kirjoitellut, kun aika on mennyt uusien töiden valmistamiseen. Pitäähän se välillä neuloakin; ei riitä, että aina vain kirjoittaa neulomisesta...

Vaikka ostin vasta ison säkillisen uusia lankoja, veri veti minut jostakin syystä jämälankojen kimppuun. Minähän en siis toimi rationaalisesti, kuten muut ihmiset. Alla olevissa kuvissa näkyy, mitä olen tähän mennessä saanut keränlopuista ja langanpätkistä aikaan.

 

PB100028-normal.jpg

Tässä hivenen epätarkassa kuvassa näkyy pipo, jonka yritin sävyttää Riku-pojan uuden toppapuvun väriin. Minulla ei ole jostain syystä ollenkaan sinisiä jämälankoja (inhoan yleensä sinistä väriä), joten piti tyytyä turkoosiin. Yhdistettynä valkoiseen sekä ruskehtavaan sävyyn se muodosti mielestäni todella raikkaan väriyhdistelmän. Neuloin ruskealla alkuun pitkän pätkän, koska se oli langoista pehmein, ihanaa alpakkaa. Eipä sitten kutita pientä paljasta otsaa. Kuva on heilahtanut siksi, että Rikusta ei tällä hetkellä voi saada rauhallista otosta aikaan. Herra heiluu alati kuin väkkärä.

 

PB140035-normal.jpg

 

Pipo kelpasi, joten seuraavaksi piti neuloa väriin sopivat lapaset. Alpakka oli lopussa, joten vanha kunnon "Seitsemän veljestä" sai kelvata. Lanka sattui itse asiassa olemaan ihan samanväristä. Turkoosi lumihiutale on samaa lankaa kuin pipossa.

Koska raidallinen pipo oli niin mukava neuloa, tein samalla mallilla toisen, vihreän. Rikulla näytti olevan senkin värinen puku.

 

PB140034-normal.jpg

Lopuksi vielä kuva naatiskelupaikastani. Istun yleensä neulomassa olohuoneen nojatuolissa; keinun siinä, kuten mummon kuuluu.

Koska jostain syystä olin onnistunut keräämään ison kasan langanpätkiä, aloin vain neuloa niitä peräjälkeen nähdäkseni, mitä syntyy. Hitsi, se on kivaa. En millään malttaisi aina keskeyttää. No, kohta kaulaliina on valmis. Ei tuo nyt mielestäni ihan mahdoton ole. Ajattelin, että ehkä joku pikkuneiti voisi kelpuuttaa sen ylleen, jos tekisin päihin vielä hauskoja tupsuja. Lapsethan pitävät kirkkaista väreistä. Valkoinen pätkä väriraitojen välissä raikastaa huivia ja rauhoittaa vaikutelmaa, vai mitä?

Pääasia, että hauskaa on ollut!