PA250007-normal.jpg

Innostuin kokeilemaan jo aiemmin maalattujen vanerisydänten koristelemista. Ei ole edes perjantai ja kolmastoista, mutta silti ei mennyt homma ihan putkeen.

Yllä olevassa kuvassa on kyltti, joka tulee omaan oveemme ainakin hetkeksi. Minä olen lapsenlapselleni Mami, joten vävy risti kotimme Mamilaksi. Sehän on selvä se. Vaan kyltti on ehkä jotenkin kömpelö... koristelin sen hopeisiksi maalatuilla kävyillä. Pitää miettiä, olisiko jokin muu juttu kivempi. Meillä kun on jäljellä vielä monta eriväristä sydäntä.

No, kuitenkin käytin samaa ideaa tyttäreni huushollin ovikylttiin, mutta etsin netistä goottikirjaimia, kun siinä talossa ollaan hevihenkisiä. Ihan siisti kylttihän siitä tuli, mutta erehdyin luulemaan, että kaikki hopeatussit ovat vedenkestäviä... Kun viritys oli valmis ja kävyt jo kiinni, erehdyin pyyhkäisemään pintaa kostealla rievulla. Ja HUPS, teksti levisi. Aarghh! Pääsi pari rumaa sanaa, tunnustan.

Ei auttanut muu kuin ryhtyä korjaushommiin. Maalailin pienellä siveltimellä mustaa akryylimaalia kirjainten lomaan ja ympärille, että sain sotkut peitettyä. Tein siveltimellä vetoja ristiin rastiin, joten pinnasta tuli hauskan elävä. Tekstiä korjailin vielä siveltimellä ja vedellä; pyyhin lisää tussia pois, jotta sain vähän kuluneen ilmeen kaikkiin kirjaimiin. Toivottavasti tussi pysyy ruodussa, kunhan kuivuu kunnolla. Onneksi vävyn talossa on oven päällä katos, joten ei kyltti ainakaan sateessa viru. Itse asiassa korjailujen jälkeen tulos on rockhenkisempi, kuin ennen mokaa. Pieni rosoisuus vain paransi vaikultelmaa.

PA250011-normal.jpg

Toivon, että rokkivävyni on samaa mieltä.