Pääsin eilen eka kertaa käymään Hesassa Lankamaailma-kaupassa. Se sijaitsee Kauppakeskus Ogelissa Oulunkylässä, mielestäni tosi hankalan matkan päässä. Onneksi mies oli vapaalla minua kyyditsemään. Tarkoitus oli käydä myös Nappitalossa keskustassa ja Vantaalla Eurokankaassa, mutta älytön ruuhka ja parkkipaikkojen puute sai minut kääntymään kannoillani. Saavat toistaiseksi riittää nämä kotikaupungin kaupat.

Lankamaailmassa sormeni syyhysivät armottomasti. Hehkuvat värit, pehmoiset lankakerät ja hauskat välineet saivat minut hepulin partaalle. Onneksi sain pidettyä pääni kylmänä ja ostin vain sellaisia lankoja, joille keksin samantien käyttöä. Valitettavasti voin hankkia vain tummia sävyjä, koska tiedän, etteivät kirkasväriset tekeleet kelpaa tyttärilleni, joille yleensä neulon. Keskityinkin lähinnä erikoislankoihin, koska tavallisia löytää täältä maaltakin.

Liikkeessä oli myös löytöpiste, josta sain todella edullisesti erilaisia nauhalankoja. En olekaan niitä aiemmin kokeillut. Taidan neuloa ainakin yhden sellaisen huivin, joita on koreillut muiden kaulalla jo vuosia. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Saa nähdä, millaisia röyhelöunelmia näistä syntyy, kunhan opin lankaa käyttämään. Itse olen huono huivien käyttäjä, mutta jos kiusaisin niillä muita...

Tässä saaliini:

PA220005-normal.jpg

Yksi sininen kerä ehti jo kadota kasasta. Se muuttui illan aikana hehkuvansiniseksi pipoksi. Tytär valitsi värin itse. Lanka ei ole ihan kaikkein helpoin neuloa, koska siinä ei ole kierrettä ollenkaan. Kaikki kuidut ovat vain nippuna, johon on tosi helppo sohaista puikko huolimattomasti vain puoliksi. Lisäksi langan paksuus vaihtelee rajusti. Silti piposta tuli mielestäni ihan kiva. Taidan tehdä lopuista langoista tytölle jonkinlaisen huivin pipon kaveriksi.

PA220003-normal.jpg

Lanka oli nimeltään Svarta Fåretin "Tundra", puolet villaa ja puolet akryyliä. Värit hohtavat siinä todella upeina ja pinta on kiiltävä. Valitettavasti yllä oleva kuva ei tuo hehkua kunnolla esiin.

No niin, lähdenpä tästä taas luomaan silmukoita.