Heissulivei!

Pitkästä aikaa ajattelin kertoilla tekemistäni käsitöistä. Kuukausia on kulunut edellisen päivityksen jälkeen, mikä johtuu osin suoritetusta työllisyyskurssista ja osin laiskuudesta. Käsitöitä on kyllä syntynyt jonkin verran, mutta tekstiä niistä ei. 

Viime aikoina olen innostunut tekemään peplum-paitoja. Kävin ostamassa Seppälästä tyttärelleni yhden paidan, koska pidin uudennäköisestä mallista ja kopsasin siitä kaavan itselleni. Tässä pari versiota. Löytyy myös valkoisena ja piakkoin pinkkinä, turkoosina, vaaleanpunaisena jne. Tosi ihana malli hoikkavyötäröisille tytöilleni.

P2160028-normal.jpg

P2240035-normal.jpg

Korujakin tuli jossain vaiheessa tehtyä, ohessa yksi setti. Pinkit helmet ovat akaatteja, kultaiset ja helmiäispintaiset lasia.

PA110084-normal.jpg

Lapsenlapselleni olen viimeisimmäksi tehnyt pari paitaa testatakseni, miten tietokoneella saa silityskuvia aikaan. Vähän pitää vielä harjoitella. Kuvassa Volvo-tarrassa on mustat reunat. Kyllähän ne siinä kuvassa oikeasti kehyksinä olivat, mutta nyt ne näyttävät likaviivoilta... no, aina ei voi onnistua. Paremmin sujui ”Mamies Angels” tekstin kanssa. Fontissa pyrin pikkuisen moottoripyöräjengityyliin (vaikka ne konnia ovatkin), mutta kuvaksi valitsin liekehtivän pääkallon sijaan merirosvohymiön.  Lapsella on lapsen tyyli, vaikka kovaa jätkä pitäisi olla.

P3150036-normal.jpg

Näistä murheenkryyneistäni, keskeneräisistä käsitöistäni sain vuosien seisottamisen jälkeen valmiiksi yhden, sopivasti nuoremman tyttäreni rippijuhliin. Siihen nähden, miten monta tuskallista vuotta ja ajatusta oli uhrattu tähänkin verhoon, oli kurjaa, ettei kukaan juhlavieras sitä huomannut. No, minä huomaan. SE ON SENTÄÄN VALMIS. Paperinarua, kukkamuotti ja metallirenkaita. Siinä kaikki.  Kyllä se kesti.

P3280070-normal.jpg

Viimeisimpiä töitäni on kaunis mekko, jota tyttäreni käytti rippijuhlassaan. Otan siitä piakkoin kuvan tänne. Pitää vaan ensin silittää se. Jäi juhlien aattoillan tohinassa kuvaamatta. Totta kai mekkoa piti virittää viimeiseen asti…

Tänään ompelin vanhemmalle tytölleni paitapuseroa vanhanaikaiseen malliin; kaulurikaulus ja upeat hihahalkiot. Oikein saksalaisen tarkkaan tyyliin, kuten Burda-lehdessä on tapana tehdä. Olipa eka kerta, kun sellaiset halkiot tein ja olen sentään harrastanut ompelua neljäkymmentä vuotta. No, ehkä olen mennyt aina sieltä, missä aita on matalampi… Esittelen nämä uusimmat luomukseni seuraavalla kerralla, kunhan olen saanut niistä kuvat aikaiseksi.

Mukavia, sateisia kevätpäiviä kaikille! (Sateesta on kai enemmän hyötyä lumihankien sulattamisessa kuin auringonpaisteesta.)